sábado, 2 de febrero de 2008

El Bloc-Iniciativa-Verds presenta les candidatures al Congrés i al Senat per València


EL BLOC-INICIATIVA-VERDS PRESENTA UNA LLISTA “JOVE, OBERTA I PLURAL” QUE UNEIX “L’EXPERIÈNCIA EN LA GESTIÓ I EL COMPROMÍS SOCIAL EN UN GRAN ACORD”


Els alcaldes de Sueca, Xeresa i Otos i tres independentes de renom com Francesc de Paula Burguera, Rafa Xambó i Carmen G. Hernández “representa la suma de l’experiència en la gestió i de les ganes de canvi en gran acord amb la societat per a sumar des de l’esquerra”


La diputada valenciana i candidata del Bloc-Iniciativa-Verds al Congrés per València, Isaura Navarro, ha presentat avui en una acte al Jardí Botànic de València les candidatures del “gran acord que aconseguiran garantir la presència d’una veu d’esquerres, forta i sense intermediaris a Madrid”. Navarro ha destacat “el càracter obert, plural i integrador” d’un projecte polític que “dona la veu a les comarques, als col·lectius socials i als ciutadans amb la presència d’alcaldes i regidors amb ampla experiència i de persones independents de reconegut prestigi”.

Navarro ha destacat la presència d’independents que s’han sumat a la candidatura com a mostra de suport al projecte del gran acord amb la societat que representa el Bloc-Iniciativa-Verds entre els que citat al periodista, escriptor i diputat en les Corts Constituents Francesc de Paula Burguera, el sociòleg i membre del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics en Valencià, Rafael Xambó, i la dirigent de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals i ex dirigent del Col·lectiu Lambda Carmen G. Hernández. “Valorem el seu ampli compromís cívic i la seua trajectòria destacada i a partir d’ara és el nostre compromís polític perquè la seua sabiesa i la seua experència ens permetrà ampliar i millorar la nostra acció política al Congrés dels Diputats”, ha assegurat.

La cap de llista també ha valorat especialment la presència en les llistes de representants de l’ecologisme polític com el portaveu d’Els Verds/Esquerra Ecologista i ex diputat a les Corts Valencianes, Carles Arnal, en el tercer lloc de la candidatura. Entre l’ampla representació municipal, Navarro ha valorat “la gestió útil, solvent i d’esquerres” que suposa la incorporació dels alcaldes de Sueca, Xeresa i Otos, Joan Baldoví, Tomàs Ferrandis i Emili Marín, respectivament, i dels portaveus municipals del Bloc i Iniciativa a Carlet, Torrent, Llíria, Paterna, Sagunt, Cullera i l’Olleria “reforcen la veu de la política municipal en la candidatura que vol portar la veu dels valencians a Madrid sense intermediaris”. “El Bloc-Iniciativa-Verds portarà al Congrés les reivindicacions històriques de l’Horta, la Ribera Alta, la Safor, el Camp de Túria, la Ribera Baixa, el Camp de Morvedre, la Ribera Baixa i la resta de comarques valencianes que encara no han pogut dur les seus peticions a Madrid i vore com finalment s’escolten”, ha explicat.

En les candidatures al Senat, els regidors de Torrent i Albuixech, Vicent Beguer i Josep Bort, respectivament, són l’aposta del Bloc-Iniciativa-Verds per a “renovar i donar nous aires a l’estructrura anquilosa de la cambra teòricament de representació territorial i, en realitat, més inoperativa que qualsevol altre parlament a l’Estat”. Navarro ha destacat “l’experiència” dels dos candidats com a portaveu del Bloc durant dos legislatures a l’Ajuntament de Torrent en el cas de Beguer i com a regidor a l’Ajuntament d’Albuixech i diputat provincial durant la passada legislatura en el cas de Josep Bort. A més, ha recordat que la presència de Bort “suposa l’aposta de Projecte Obert pel canvi i la renovació d’idees que suposa l’ambiciós projecte del Bloc-Iniciaitva-Verds”.

No hay comentarios: