martes, 27 de febrero de 2007

ISAURA NAVARRO ACUSA EL GOVERN D’OCULTAR QUEIXES CIUTADANES PER L’ACTITUD DE LES FORCES DE SEGURETAT AMB LA LLENGUA

La diputada d’Esquerra Unida-Izquierda Unida diu que els problemes “no es poden resoldre si no es reconeixen”

La diputada d’Esquerra Unida-Izquierda Unida en el Congrés dels Diputats, Isaura Navarro, ha acusat el govern central de “mentir” i “ocultar” les queixes ciutadanes a propòsit de l’actitud “obertament hostil” de diversos membres les Forces de Seguretat de l’Estat amb les altres llengües cooficials i, especialment, als territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Navarro feia així referència a una resposta del govern (la qual adjuntem), en la que es nega haver registrat des de gener de 2006 fins l’actualitat “ninguna queja por parte de ciudadanos que hayan considerado que no han sido tratados adecuadamente por las Fuerzas de Seguridad, por el hecho de hablar catalán”.

Navarro va recordar que “com a mínim, perquè hi ha més casos, han existit episodis prou lamentables com ara el tractament per part d’un membre de la Policia Nacional a un estudiant de Xàtiva, pel fet de parlar valencià, i també la detenció d’un periodista a Mallorca pel fet de dirigir-se als agents en la seua llengua”. “Tot això demostra que el govern no té en compte les queixes ciutadanes i amb eixa actitud de no reconèixer que hi ha elements a les Forces de Seguretat de l’Estat que no tenen cap respecte a la llengua pròpia, i oficial, cal remarcar-ho, no es resoldrà aquesta qüestió. Els problemes no es resolen si no es reconeixen i amb la seua resposta el govern ha demostrat que oculta les queixes i, a més, menteix sobre el tema”, va afegir.
La diputada, finalment, va recordar que al Congrés dels Diputats s’hi aprovaren una sèrie d’iniciatives “per a que els agents no sols conegueren les altres llengües oficials sinó que, també, les valoren. Tot açò demostra que hi ha molt camí per recórrer encara”, va dir Navarro, qui es va oferir a informar personalment al govern de les situacions de conflicte per

No hay comentarios: