miércoles, 5 de septiembre de 2007

COMPROMÍS DEMANA AL DELEGAT DEL GOVERN POLÍTIQUES DE PREVENCIÓ I ACTUACIÓ EFECTIVA DAVANT ELS ATACS DE L’ULTRA DRETA VALENCIANA




La síndica del Compromís, Mónica Oltra i la diputada d’IU-ICV, Isaura Navarro, demanen a Bernabé que investigue i pose a disposició de la justícia als qui han comès l’atemptat de Ca Revolta

La síndica del Compromís, Mónica Oltra, ha emplaçat al delegat del Govern, Antoni Bernabé, a posar fi als atacs de l’extrema dreta contra entitats d’esquerres de la ciutat de València, com ha estat el recent cas de Ca Revolta. Oltra ha assenyalat que no es tracta d’un atac aïllat en el temps, sinó que s’inserta en una estratègia d’amedrentament per part dels sectors més ultres de la nostra societat, que dissortadament ja s’allarga massa en el temps.
Monica Oltra ha demanat a Bernabé que investigue els fets i que pose a disposició de la justícia als qui han comès aquest atemptat, perquè la impunitat és la pitjor de les notícies per als qui volem viure en pau i en convivència. Oltra ha demanat a la Delegació del Govern polítiques de prevenció davant els atacs de l’extrema dreta al nostra comunitat autònoma. “Han atemptat contra partits polítics d’esquerres i valencianistes, contra associacions cíviques com Ca Revolta, contra ciutadans causant-los lesions i encara no tenim notícies de cap detenció”.
Per la seua part, Isaura Navarro, ha presentat una bateria de preguntes dirigides al Ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubacalba, pels atacs violents contra entitats, partits i ciutadans nacionalistes i d’esquerra que s’han succeït en els últims mesos a València. “Els valencians d´esquerres estem farts de patir atacs permanents per part de la ultradetra sense cap resposta del govern socialista”, ha dit la diputada. En aquest sentit, Navarro ha manifestat la seua preocupació per la resposta tan impresentable que va donar el Ministeri de l’Interior davant una pregunta del BLOC sobre els atacs que van rebre militants nacionalistes el passat 5 de maig. “Una resposta, la del govern central, que poc més que culpabilitzava a les víctimes i deixava impunes als qui ataquen. Una resposta que focalitzava el problema en el nacionalisme radical valencià (sic) i no en l’extrema dreta, que impunement fa i desfà sense que la policia ni la Delegació del Govern pose fre”. En este sentit, Isaura Navarro recordà els atacs xenòfobs soferts per la seu del CEAR, més de 11 sense que la delegació de govern actuara.
La diputada d’esquerres exigeix al Ministre de l’Interior “un compromís per instaurar mesures que posen fi a la violència que l’extrema dreta porta a terme a València contra determinades entitats, partits i ciutadans. Els valencians violents han d’aprendre a viure en democràcia amb els ciutadans d’esquerres i mentre no ho facin, les forces de seguretat tenen que ser eficients en la protecció dels nostres drets de llibertat”.
Es dóna la circumstància què ambdues diputades son veïnes del Barri del Carme i sòcies de Ca Revolta. Han traslladat la seua solidaritat i preocupació a Ca Revolta i aposten per que aquesta continue en la tasca social i cultural tan important que duu a terme al Barri del Carme. La riquesa que ha aportat als ciutadans i ciutadanes, mitjançant la seua oferta cultural i la possibilitat del fòrum de pensament lliure i crític en què ha esdevingut, forma ja part indestriable del barri i mereix ser duta a terme sense atacs intolerants i injustos.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Comença a ser molt preocupant aquest revifament de l'extrema dreta al país valencià, de fet a Xàtiva han convocat una manifestació en l'estació de tren. Esperem que la delegació de govern i els cosos de seguretat actuen en conseqüència i eviten aquesta concentració neofeixista.