jueves, 13 de septiembre de 2007

Isaura Navarro reclama mesures des del Ministeri d’Educació contra la vulneració que fa el Consell de la legalitat educativa

LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ COARTA EL DRET ALS ALUMNES VALENCIANS DE REBRE L’ASSIGNATURA EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA

Isaura Navarro reclama mesures des del Ministeri d’Educació contra la vulneració que fa el Consell de la legalitat educativa i qualifica de despropòsit i una greu irresponsabilitat no impartir aquesta assignatura com marca la Llei.

La Conselleria d'Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana ha aprovat una Orde per la qual regula els horaris d'Educació Primària en què l'assignatura Educació per a la Ciutadania i Drets Humans s'impartirà durant una hora i mitja a la setmana, encara que només en quint curs, mentre que els alumnes de la resta de nivells de Primària no estudiaran esta matèria fins al curs 2008/2009.
Segons Navarro, la decisió suposa renunciar a la posada en marxa de l'assignatura en els cicles inferiors almenys fins al curs 2009/2010, quan serà obligatòria la seua aplicació tant en Educació Primària com en Secundària. Mentrestant, l'assignatura de Religió s'impartirà durant hora i mitja a la setmana en tots els nivells de l'Educació Primària, segons la mateixa Orde.
El grup parlamentari d’IU-ICV sempre ha defés que L'educació en els valors democràtics i constitucionals forme part de les ensenyances reglades que s'impartixen a tots els alumnes i alumnes, per entendre que són essencials per a la seua formació integral. El fet que aquests continguts constituïsquen una matèria específica (Ètica, Educació per a la ciutadania o qualsevol altra) o es configuren com a ensenyances transversals que estan presents en distintes matèries i activitats curriculars és una qüestió que pot i ha de debatre's pedagògicament, però en cap cas ens pareix discutible que aquestes ensenyances existisquen i siguen comuns al llarg de tota l'escolarització obligatòria.
Al contrari, apunta Navarro, estem en contra que l'adoctrinament religiós forme part del currículum i s'impartisca en l'horari escolar. Segons el nostre parer, la formació religiosa d'una o altra confessió ha de quedar al marge de les ensenyances reglades i, en conseqüència, no hauria d'impartir-se en horari escolar. El nostre lema és "l'educació en les escoles, la religió en les esglésies", que és el lloc indicat per a transmetre creences d'una o altra índole. L'escola és un lloc per a saber, no per a creure.
Per a la parlamentaria valenciana, la polèmica sobre l'assignatura d'Educació per a la ciutadania, creada en la Llei Orgànica d'Educació, no té, segons el nostre parer, cap fonament, més enllà de la contesa política partidista protagonitzada pel PP i els sectors més reaccionaris de l'església catòlica. I la idea de plantejar Una pretesa objecció Escolar a unes ensenyances oficials que responen, a més, a una directiva europea de l'any 2002, és un despropòsit i una greu irresponsabilitat dels que encoratgen semblants actituds des de les institucions.
No es pot entendre ni justificar que es rebutge de ple una matèria que pretén ensenyar a tots i totes valors com la tolerància, el respecte a la diversitat i la defensa dels drets humans.
La diputada d'IU-ICV ha reclamat de la Ministra d’Educació que garantisca la posada en marxa de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i Drets Humans a la Comunitat Valenciana i permeta que tots els alumnes reben esta imprescindible ensenyança.

Així mateix, Navarro ha demanant al Govern de Zapatero que desenvolupe algun tipus d'actuació o modificació normativa que impedisca decisions autonòmiques contràries al dret dels alumnes a rebre l'ensenyança dels valors democràtics i constitucionals.

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3655_19_343809__Comunitat-Valenciana-reclama-Gobierno-medidas-contra-vulneracion-legalidad-Consell-impartir-asignatura

No hay comentarios: