martes, 23 de octubre de 2007

NAVARRO I GARCÍA ACONSEGUEIXEN LA IMPLICACIÓ D'INTERIOR PER A ERRADICAR LA VIOLÈNCIA EXTREMISTA I XENÒFOBA EN EL PAÍS VALENCIÀ

http://www.atbnoticias.es/noticia.php?id_seccion=15&id=76670

El Ministre Rubalcaba prendrà mesures contra l'augment de la violència racista al mateix temps que abordarà la elaboració d'un nou Mapa de Seguretat per a la Comunitat.
Ahir a la vesprada, en una reunió mantesa per la Diputada ecosocialista d'IU-ICV, Isaura Navarro i el nou portaveu d'Iniciativa-PV i assessor en matèria de seguretat, Paco García, amb el Ministre de l'Interior, Alfredo Perez Rubalcaba, en la seu del Ministeri a Madrid, es van abordar dos temes de vital importància per al País Valencià: Un l'augment d'actes violents i xenòfobs per grups d'ultra dreta i un altre el futur desplegament i redistribució de nous dispositius policials.
Navarro va exposar al Ministre que en el territori valencià s'ha donat un increment sense precedents de grups d'extrema dreta i xenòfobs que han protagonitzat diversos atacs violents a ciutadans, càrrecs polítics, així com s'han efectuat diversos danys a seus de partits, organitzacions o fundacions com CEAR (Centre d'Ajuda al Refugiat) i Ca Revolta.
Així mateix, la diputada ecosocialista va sol·licitar a Rubalcaba que s'investigaren les amenaces que des d'un ordinador de la pròpia policia nacional s'han realitzat al periòdic digital de l'Avanç.
Però el fet que ha activat definitivament totes les alarmes i que fa urgent el desplegament d'actuacions públiques i d'investigació urgent, ha sigut la recent col·locació d'un artefacte explosiu en la seu del Bloc a València, fet que bé pot emmarcar-se com una acció terrorista i ser motiu d'extrema preocupació per al manteniment de la seguretat ciutadana.
Segons Navarro, és alarmant que col·lectius valencians o persones que per la seua ideologia d'esquerra o labor social, es troben en greu risc de ser atacats per crepuscles violents o puguen ser objectiu d'extremistes. Davant d'això, la diputada valenciana ha demanat al Ministre l'establiment d'un Pla Estratègic de Seguretat en el País Valencià en coordinació amb el Govern Autonòmic i Corporacions Locals que permeta eradicar estes activitats violentes i xenòfobes comptant amb els mitjans necessaris per dur-ho endavant.
Rubalcaba, va afirmar que comparteix esta preocupació amb IU-ICV, per la qual cosa, el Ministeri adoptarà la mesures corresponent front eventual brots de violència racista en la Comunitat.
D'altra banda, Paco García va exposar al titular d'interior la necessitat elaborar un nou Mapa de Seguretat en el territori valencià que comprenguera les noves realitats de seguretat ciutadana en les àrees metropolitanes, fet que la coalició ecosocialista ha presentat en el congrés dels Diputats mitjançant una Proposició No de Llei on es demana la implantació de 18 noves Comissaries de Policia Nacional en les tres províncies.
Segons García, el desenvolupament urbanístic i la manca d'una Policia Autonòmica Valenciana com cal, fan necessari la dotació i la racionalització dels efectius dels Cossos de Seguretat de l'Estat al llarg i ample de la geografia valenciana.
El Ministre va reconéixer esta nova realitat i dins de la línia d'augment d'efectius policials que ha realitzat el Govern d'Espanya en la Comunitat, el titular d'interior es va comprometre que l'executiu de Zapatero, junt amb l'autonòmic abordaran l'elaboració d'un nou Mapa de Seguretat valencià, en el qual s'establiran els llocs, temps i compromisos econòmics necessaris per a donar una cobertura de Seguretat Ciutadana òptima com es mereixen els valencians i valencianes.
Finalment i aprofitant la visita del nou Portaveu d'Iniciativa-PV, el Ministre va felicitar el naixement d'esta nova formació política que serà un referent de l'esquerra verda valenciana, i que en estos moments, està representada per Isaura Navarro en el Congrés dels diputats.

No hay comentarios: