domingo, 25 de enero de 2015

Entrevista a Isaura Navarro: www.elperidicodeaqui.com

Hem de transformar la indignació en un gran SI

POLÍTICA

Isaura Navarro (Compromís): “Hem de transformar la indignació en la construcció de l’alternativa que el nostre país necessita”

Isaura Navarro. FOTO EPDA
Isaura Navarro. FOTO EPDA
Pulse en la imagen para ampliar

L'ex diputada nacional i actual assessora de Baldoví i Oltra es presenta a les primàries per la circumscripció de València

P. VALENCIANO
Isaura Navarro és advocada de Comissions Obreres en excedència, va ser diputada al Congrés en la VIII Legislatura (2004 al 2008) i en l’actualitat exerceix d’assistent tècnica de Joan Baldoví i Mónica Oltra a Compromís. Navarro és candidata en les primàries de Compromís per a la llista de la circumscripció de València a Les Corts.Perquè et presentes a les primàries de Compromís?
Em presente a les primàries perquè vull construir un País amb els valors de l’esquerra. Porte temps treballant amb Monica Oltra l’alternativa a través de la denuncia i de la proposta. El futur grup parlamentari de Compromís tindrà la important labor de construir el Sí que necessita el País Valencià per a reconduir les polítiques desatrosses que hem patit fins ara. Hem de començar a construir el sí a les polítiques socials , el sí a la gent, el sí a la participació ciutadana, el sí al diàleg i el sí al consens.
Què creus que et diferencia d’altres candidats?
La diferència pot ser l’experiència, però no crec que jo siga ni millor ni pitjor que els altres candidats, sóc una més d’un equip per a construir l’alternativa que necessitem per a transformar este país, per fer-lo econòmicament viable, que tinga un finançament just, que invertisca en polítiques d’igualtat i de benestar.
Ha arribat el moment del canvi a la Generalitat i altres administracions valencianes?
Radicalment sí. La gent està farta de què li prenguen el pèl. Hi ha gent com jo que portem molts anys indignats, molts anys fent política per la transformació i participant de manera molt activa en les vies de protesta democràtica, però ara mateix és el moment de passar de la protesta a la proposta perquè la gent tenim que transformar el nivell d’indignació en la construcció d’esta alternativa que necessitem a nivell mediambiental, de participació, democràcia, econòmica, de benestar, d’ensenyament...
Com valora la situació actual valenciana?
Tenim una economia en la pitjor situació respecte a les altres comunitats, més desocupació, corrupció, molt baix nivell democràtic, un 36,6% de pobresa infantil, tenim la pitjor assistència en dependència, en sanitat, els xiquets estan en barracons, hi ha una carència de mitjans en l’ensenyament públic, també en l’escola concertada.... Eixe context negatiu que la gent està passant ara és la indignació que es transforma en una alternativa possible de canvi per construir el sí amb il·lusió i energia, perquè les coses es poden fer bé i sabem fer-les bé i ho farem. A partir del pròxim 24 de maig construirem un país en què la gent serà la prioritat del nou govern, des de la codecisió i la participació, donant pas a la coresponsabilitat. Ho farem entre totes i tots.
Què li sembla la irrupció de Podemos?
Em sembla molt interessant perquè se sumen a la nostra indignació i és gent nova que aporta coses noves a la política. Ara per ara, desconec les seues propostes a l’àmbit del nostre territori.
Quina previsió de resultats fa per a les eleccions a Les Corts Valencianes?
Crec que Compromís tindrà un resultat excel·lent i que Mónica Oltra, com a política més valorada per la ciutadania, serà la pròxima Presidenta de la Generalitat.

No hay comentarios: