sábado, 31 de enero de 2015

LA TRANSICIÓ AMABLE

LA TRANSICIÓ AMABLE
  
La sensació que el PSOE no ens traurà del forat està tan estesa que fins i tot els seus mitjans afins han abandonat la campanya de promoció d'un candidat amb aparença de prefabricat. Efectivament, les frases fetes repetides fins a la sacietat no constitueixen una alternativa sòlida a l'economia al servei d'una minoria, la corrupció i l'exigència de més democràcia i transparència que demana bona part de la ciutadania.

Els ciutadans necessitem respostes a múltiples preguntes: com hem pogut arribar fins aquí, per què es premia els bancs que desnonen famílies i les persegueixen amb els deutes, perquè la gent ha de triar entre menjar o pagar els medicaments que necessiten per sobreviure, perquè s'imposen taxes judicials que impedeixen l'accés a la justícia, perquè es deixa en l'absolut desemparament a milions de persones sense absolutament cap prestació, perquè les empreses poden baixar el sou als treballadors o acomiadar-los tot i mantenir els beneficis... I una llarga llista d'injustícies socials sense resposta que, al costat de la corrupció, ofereixen una imatge molt lamentable dels qui han exercit responsabilitats de govern.

I ara arriba el procés electoral on les respostes s'amunteguen i les crítiques al passat s'acumulen, d'uns i d'altres. Un procés on el PP, corrupte fins a les seues entranyes, ens deixarà unes arques en fallida i, en una ostentació de la seua falta de democràcia, té previst, abans d'abandonar les butaques blaves del Consell, deixar lligat i ben lligat el model privatitzador que tant diners extra ens ha costat al poble valencià. Amb aquest propòsit, a més d'accelerar les licitacions i convocar concursos abans d'hora, com el del transport escolar, pensen blindar tots els contractes possibles per tal d'impedir maniobra alguna al nou equip que ocupe el govern. D'aquesta manera pretenen que la seva xarxa de clientelisme s'estenga a la legislatura vinent.

Mentrestant, des de Compromís, Mónica Oltra promou una altra manera de fer política sota el títol de Transició Amable. Sense revenja. Sense partidismes. Sense sectarismes. Amable per la gent. Amable per a tots els actors de l'economia valenciana. Vol comptar amb tots i totes. Un model de govern al que la gent valenciana no estem acostumats. Per a mi és l'única manera de governar que ofereix les solucions que els ciutadans necessitem.

Isaura Navarro 

No hay comentarios: