sábado, 7 de noviembre de 2015

CARTA OBERTA: Ara i sempre, #PrimàriesCompromís

Marian Campello, Graciela Ferrer, Fran Ferri, Josep Nadal, Isaura Navarro.

Signem esta carta membres de Compromís que formem part de les institucions gràcies a les primàries obertes que va celebrar la coalició per a les eleccions autonòmiques. Unes primàries que van fer possible dos grans fites: obrir la tria de tota la llista al conjunt de la ciutadania i que el conjunt de Compromís puguera elaborar una candidatura plural. Més de 40.000 persones van participar d’una de les experiències de democràcia directa més contundents de la història de la política valenciana.
Per això veiem amb preocupació i tristesa que en estes eleccions generals no comptem a dia de hui amb un procés de primàries com del que nosaltres vàrem formar part. Entenem i participem del malestar present en bona part de Compromís pel retrocés que suposa no celebrar unes primàries conjuntes i assignar els llocs entre els partits membres, que tenen diferents mecanismes de tria. Fa temps que hauríem de saber que Compromís representa molt més que la suma de tres partits. Representa un moviment transversal que ha generat grans esperances a la nostra societat. Bona prova d’això són les vora 900 persones que s’han adherit directament a la coalició sense militar en cap dels partits fundadors a través de Gent de Compromís. Eixa gent ara queda exclosa de procés per a decidir una llista que ens ha de representar a totes i tots.
Gràcies a les primàries a Les Corts, nosaltres vàrem tindre l’oportunitat de debatre idees i propostes; d’enriquir la candidatura amb perfils de moltes procedències i matisos, i en definitiva, conformar un gran equip que va recavar la confiança de centenars de milers de valencians i valencianes.
Volem que els candidats i candidates de les generals tinguen la mateixa oportunitat que vàrem gaudir nosaltres. Per això, ara i sempre, volem primàries a tot Compromís. Ara i sempre, Més Compromís.

No hay comentarios: