martes, 24 de abril de 2007

Isaura Navarro denuncia la manipulació de RTVE

EU ACUSA RTVE D’UTILITZAR “CRITERIS BIPARTIDISTES” I “JOC BRUT ELECTORAL” PER ALS DEBATS ENTRE ELS CANDIDATS

La corporació ha proposat la realitzatció en precampanya de dos “cara a cara” PP i PSOE de València ciutat i candidats a la Generalitat
La portaveu d’Izquierda Unida a la comissió de control parlamentària a Radio Televisión Española (RTVE), Isaura Navarro, ha acusat la corporació d’utilitzar “criteris bipartidistes” i fomentar “autèntic joc brut electoral” a l’hora de planificar els debats de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del proper dia 27 de maig.
Segons ha explicat hui a la comissió de control de la Corporació el president de la mateixa, Luis Fernández, l’ens públic RTVE va proposar en el seu moment als diferents centres territorials la realització de debats entre els principals candidats i candidates als governs autonòmics i a les capitals de les diferents autonomies.
“Allò cridaner és que mentre a llocs com Catalunya els debats es realitzaran amb presència de les diferents formacions polítiques representades a la Generalitat i a l’ajuntament de Barcelona, la proposta que ens consta que ha estat traslladada a PP i PSOE és la realització durant la precampanya de dos debats entre les candidates popular i socialista a l’alcaldia de València i el mateix a la presidència de la Generalitat”, va explicar la diputada Isaura Navarro, qui ha qualificat aquesta iniciativa com a “bipartidista, en el pitjor dels sentits, i un atemptat contra la pluralitat del País Valencià”. De moment, cap dels dos debats té data de realització.
“Un mitjà de comunicació privat pot permetre’s determinats luxes en funció dels criteris que crega convenient, però un mitjà públic té l’obligació de mantindre la seua funció de servei públic. I ignorar a formacions polítiques com ara Esquerra Unida a la ciutat de València o la coalició Compromís pel País Valencià a nivell autonòmic, amb milers de vots darrere de valencians i valencianes, és inacceptable i és una forma de fomentar el joc brutal electoral per afavorir als partits més grans”, va concloure Isaura Navarro.

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=3512&pIdSeccion=19&pIdNoticia=293407&rand=1177472577227

http://www.panorama-actual.es/noticias/not225007.htm

No hay comentarios: