viernes, 8 de junio de 2007

EU PREGUNTA QUÈ EN FA LA GENERALITAT AMB ELS DINERS QUE EL GOVERN CENTRAL DONA PER A L’ACOLLIDA DELS IMMIGRANTS

La diputada Isaura Navarro diu que l’executiu preveu quasi 23 milions d’euros però continuen donant-se situacions “humiliants i degradants” com la del pont d’Ademuz.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), a través de la seua diputada en el Congrés, Isaura Navarro, ha criticat aquest matí “la manca de política per part de la Generalitat” d’acollida dels immigrants i s’ha preguntat, en relació directa amb això, per la destinació que fa l’executiu valencià dels diners que el govern central dona per a aquesta qüestió. “Estem parlant de quantitats de diners molt concretes i d’un problemàtica molt concreta però, donats els resultats, hem de posar en dubte que el PP valencià tinga intenció de millorar l’atenció i acollida als immigrants que arriben al País Valencià”.
La diputada explicava que, a iniciativa d’Izquierda Unida, formació que va presentar una esmena als pressupostos, el govern central va crear una nova partida, l’anomenat “Fondo de apoyo”, que preveu per al País Valencià en aquest exercici una quantitat de 22.715.542 euros, una dotació sols superada per les establides per a les comunitats de Madrid i Catalunya. Així s’especifica en una resposta parlamentària (la qual adjuntem) dirigida per l’executiu estatal a Isaura Navarro. En tot cas, la diputada recorda que aquestes partides existeixen des de l’any 2005 “i tampoc no hem vist en què s’han gastat els diners”.
Segons explicava la diputada, “en les respostes a les nostres preguntes, el govern no entra a valorar que no s’haja fet un centre d’acollida per a immigrants en València, però deixa clar que hi ha una quantitat de diners, segurament insuficient però important, transferides al País Valencià per posar solució als greus problemes que estem patint i que tenen el seu principal símbol en la situació de les persones que viuen sota el Pont d’Ademuz a València”.
“Tenim la sospita que el PP valencià empra aquests fons amb organitzacions afins i no per solucionar una situació dramàtica com la dels immigrants que arriben a València”, va dir la diputada.
Navarro també va ser crítica amb l’actitud del govern central de “no aplicar la Llei d’Estrangeria la qual recull la possibilitat de concedir les autoritzacions de residència i de treball per tractar-se ens els supòsits de situacions humanitàries. Se resoldria així un problema greu de marginalitat i es garantirien també uns mínims drets humans per a aquestes persones”.

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Generalitat/recibe/ano/23/millones/euros/Gobierno/inmigracion/elpepuespval/20070609elpval_1/Tes

No hay comentarios: