miércoles, 10 de octubre de 2007

ISAURA NAVARRO LI DIU AL GOVERN DE CAMPS QUE ARA JA NO TE EXCUSES PER A FER CINEMA EN VALENCIÀ.

Gràcies a l’acord d’IU-ICV i altres formacions polítiques amb el Govern de Zapatero es podran fer produccions en les llegues cooficials.

Segons la diputada Valencia, Isaura Navarro, els actors valencians estan d’enhorabona, ja que la creació del Fons per a fomentar el cinema, paral·lel al Fons de l’Institut Estatal, destinat a la protecció de l’ús de les llegues cooficials distintes a la castellana en cinematografia i el audiovisual, és un pas important per tal de promoure la pluralitat cultural d’Espanya i la igualtat d’oportunitats de les llegues pròpies de cada territori.

La parlamentaria d’IU.ICV apunta que el Govern Valencià no s’ha preocupat en dotze anys que du en la Generalitat d’establir una política clara en la línia de potenciar les produccions cinematogràfiques en la nostra llegua i que, a partir d’ara, amb els 11 milions d’euros que es destinaran anualment (a part dels 85 milions d’ajuda a la cinematografia del 2008), els actors i les productores valencianes veuran complides una de les velles reivindicacions d’aquest sèptim art.

Navarro, ha demanat al Govern que es treballe en la direcció de mantindre una sensibilitat especial i respecte des del marc institucional en la redacció de Lleis que envaeixen competències autonòmiques i que no tenen en compte la realitat descentralitzada d’Espanya. Per això, aquest acord significa un pas qualitatiu que en el desenvolupament de les arts escèniques pròpies de cada territori.

La diputada ecosocialista espera que el Govern valencià aposte per aquest sector i en el pressupostos de l’any 2008 aprofite l’ocasió per demostrar que està junt als actors i productors valencians, establint una línia econòmica que suplement la ja establerta pel Govern d’Espanya, donat que ara ja no te excuses per a fer un cinema purament en valencià.

1 comentario:

LoveSick dijo...

Ja tocava que es defensara el cinema en valencià, perquè els que fem coses en valencià sembla que estem pregonant al desert. Gràcies per la defensa de la nostra llengua a l'audiovisual perquè és vergonyós que des de fa deu anys només s'han fet 5 pel·lícules en valencià, l'última de les quals la ferem nosaltres a l'estiu.

Malogradament no podré anar al debat de dissabte perquè he d'estar a Madrid, però em sembla força bé per a escomençar un curs que sembla mogut.

Salut