miércoles, 31 de octubre de 2007

IU-ICV EXIGIX AL GOVERN CENTRAL EL SOTERRAMENT DE LES VIES DE RENFE AL SEU PAS PER L’HORTA SUD




La diputada ecosocialista Isaura Navarro insta a un acord entre l’ajuntament de Silla i l’Adif per al trasllat de la terminal de contenidors

El grup parlamentari d’IU-ICV al Congrés ha presentat una esmena als pressupostos generals del 2008 en què demana una inversió de 10 milions d’euros per a iniciar el soterrament de les vies de Renfe al seu pas per les poblacions de l’Horta Sud.

Per a la diputada d’IU-ICV per València Isaura Navarro el soterrament de les vies “és un dret fonamental dels habitats de l’Horta Sud que veuen les seues vides diàries condicionades per eixa barrera tan perillosa que és el pas dels trens en superfície per les seues poblacions”.

En eixe sentit la diputada Navarro considera “que el soterrament de les vies és una actuació prioritària i no es pot consentir que el Govern central passe per alt la reivindicació més important dels pobles de l’Horta Sud. Des d’IU-ICV exigim al govern de Zapatero que s’inicien el més prompte possible les obres de soterrament de les vies i per això hem presentat una esmena als pressupostos del 2008 en què reclamem una partida de 10 milions d’euros en este sentit”.

Segons afirma la diputada ecosocialista “la ciutadania valenciana no comprendria que esta esmena no isquera endavant, per això entenem que el govern està obligat ha aprovar-la”.

Isaura Navarro també s’ha referit al conflicte que actualment mantenen l’Ajuntament de Silla i l’ADIF sobre la terminal de contenidors, per a la diputada d’IU-ICV “les dos parts haurien d’asseure’s a negociar més enllà de la via judicial que han emprés. És fonamental per a la població de Silla que es trasllade l’estació de contenidors i embarcar-se en una lluita judicial només servirà per a eternitzar el problema”.

No hay comentarios: