martes, 11 de diciembre de 2007

ISAURA NAVARRO: “EL GOVERN NO HA DE CEDIR A LES PRESSIONS DE L’ESGLÉSIA PER A APROVAR ELS ESTUDIS DE MEDICINA DE LA UNIVERSITAT CATÒLICA”

La diputada d’IU-Iniciativa al Congrés considera contrari a qualsevol criteri raonable que el Govern aprove uns estudis impartits sense garanties

El grup parlamentari al Congrés IU-Iniciativa, mitjançant la seua diputada Isaura Navarro, ha presentat una bateria de preguntes al Govern central per a què fassa públic i aclarisca si atendrà o no la petició del Consell d’homologar els estudis de medicina de la Universitat Catòlica de València.

La diputada ecosocialista per València s’ha mostrat en tot moment disconforme amb esta opció “perquè la Universitat Catòlica ha començat a impartir uns estudis de medicina pel seu compte, sense rebre cap autorització, al marge de la legalitat i en contra del criteri del món universitari que no considera que eixe centre puga impartir medicina amb garanties”.

El Govern central, en contestació als requeriments d’IU-Iniciativa, ha manifestat que en estos moments es troba en tramitació el projecte de Reial Decret pel que s’establirà l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials i que a través d’este procediment els estudis de medicina de la Universitat Catòlica podrien ser homologats. La diputada Navarro insta al Govern a què siga clar i responga si pensen fer-ho o no.

Per Isaura Navarro “el Govern no ha de cedir a les pressions de la jerarquia eclesiàstica. És contrari a qualsevol criteri raonable que s’aproven els estudis de medicina de la Universitat Catòlica. El Govern ha de controlar la qualitat dels estudis universitaris que s’impartixen i no deixar que es rebaixe el nivell. L’interés general està per damunt dels interessos particulars de l’església catòlica.

No hay comentarios: