martes, 11 de diciembre de 2007

VOLEM TV-3. NO AL TANCAMENT. SÍ A LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ

INICIATIVA DENUNCIA LA HIPOCRESIA DEL CONSELL QUE FA CREURE QUE NEGOCIA AMB EL GOVERN CENTRAL I AMB NOCTURNITAT TANCA EL REPETIDOR DE TV3 A ALACANT

Per Francesc Garcia Latorre “el tancament del repetidor és un mostra del tarannà del President Camps, censurant i clausurant aquelles emissions de mitjans de comunicació que no controla”

Iniciativa del Poble Valencià ha considerat un acte lamentable i un nou atac a la llibertat d’expressió el tancament per part del Govern Valencià la passada nit del repetidor d’Acció Cultural del País Valencià que emet la senyal de TV3 a Alacant.

Per al portaveu d’Iniciativa “el tancament del repetidor de TV3 és un mostra del tarannà que el President Camps ofereix a la societat valenciana, censurant i clausurant aquelles emissions que no controla o estan sota el poder de l’executiu valencià. No és pot consentir que en una societat democràtica l’administració actue d’esta manera, tancant per la nit les emissions per a evitar la mobilització social.”

Segons Garcia “el Consell manté un posicionament hipòcrita, perquè fa creure que negocia amb el Govern d’Espanya i està obert a una reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9, i després, per darrere, executa el tancament del repetidor, demostrant quin és en realitat el seu talant polític. Des d’Iniciativa mostrem tot el nostre suport a Acció Cultural del País Valencià en el tracte totalment injust que està rebent per part del Consell”.

“Rambla no pot eixir ara i excusar-se en unes negociacions que estan bloquejades des de fa temps per la seua part, ja que el Govern Central ha complit i ha accedit a la pretensions del Consell, mentre que la Generalitat no té voluntat política de solucionar la problemàtica i utilitza maliciosament el silenci i els terminis legals per actuar contra una associació que ve prestant un servei gratuït a la societat valenciana sense rebre res a canvi”, apunta García.

El Consell Executiu d’Iniciativa tractarà en la seua reunió del proper dimecres el sumar-se a la campanya que Acció Cultural ha engegat per mantindre les emissions de TV3 al País Valencià.

Per la seua banda la diputada d’IU-Iniciativa al Congrés Isaura Navarro ha criticat el Govern Central “per la seua lentitud i inoperància en resoldre esta qüestió. S’iniciaren unes negociacions amb el Consell fa mesos sobre les emissions de TV3; es va concedir un múltiplex nou; es cedí a totes les seues pretensions i ara, es fa efectiu el tancament d’un repetidor a Alacant. Fet que constata el fracàs del Govern Central i el poc respecte que té el Consell amb els valencians que no pensem com ells”.

No hay comentarios: