lunes, 17 de diciembre de 2007

ISAURA NAVARRO EXIGIX QUE ES DEROGUE L’AUTORITZACIÓ PER A ADMINISTRAR PROZAC A XIQUETS I ADOLESCENTS

La diputada ecosocialista considera vergonyós que es cedisca a les pressions de la industria farmacèutica ignorant els estudis mèdics que relacionen l’administració d’antidepressius amb l’augment de les tendències suïcides tant en xiquets com en adolescents

La diputada d’IU-Iniciativa per València Isaura Navarro ha sol·licitat hui al Govern central que inste a la Comissió Europea a què derogue la decisió que autoritza l’administració de Prozac a xiquets i adolescents menors de 18 anys concedida per la mera petició del laboratori del producte.

En la seua sol·licitud al Govern la diputada Navarro ha recordat els nombrosos estudis mèdics que relacionen l’administració d’antidepressius amb l’augment de les tendències suïcides tant en xiquets com en adolescents.

Per a Isaura Navarro “és vergonyós que es cedisca a les pressions de la industria farmacèutica, arriscant la salut dels ciutadans. No es pot consentir que la Comissió Europea autoritze l’administració d’un medicament delegant en el sol·licitant de l’autorització la investigació sobre els beneficis i contraindicacions del producte per ell produït”.

Segons la diputada ecosocialista “s’han d’establir en l’ordenament jurídic europeu procediments de concessió per mitjà d’estudis, proves i investigacions realitzades per organismes que siguen garantia d’independència, la nostra salut no pot quedar en mans dels interessos econòmics de la industria farmacèutica”.

Per a Navarro “s’ha d’obrir una investigació que determine la validesa científica de l’autorització concedida al Prozac, així com la dels altres medicaments que s’hagen autoritzat basant-se en informes del laboratori sol·licitant”.

En este mateix sentit el grup parlamentari a les Corts Compromís ha instat al Consell a què realitze un estudi sobre l’ús dels antidepressius entre menors de 18 anys al País Valencià, per a tractar d’establir l’abast de la problemàtica en el nostre territori.

1 comentario:

sproket99 dijo...

Buenos días, estimada Isaura.

Me gustaría que, a través de este blog, exponga la postura del grupo parlamentario al que Vd. pertenece frente al canon por copia privada.

Me parece paradójico leer informaciones como esta:

http://www.publico.es/espana/029726/negativa/modificacion/ley/canon/digital/congreso

Por las cuales con el voto de IU se rechaza una propuesta del PP para eliminar el canon por copia privada, que yo al menos considero injusto, mientras que por otro lado en el texto de la información, figura un comentario suyo en el que indica:

(IU e ICV) consideran "incoherente" y un "despropósito" la existencia de un canon gestionado por la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE).

Sinceramente, no entiendo la postura de su grupo parlamentario, me gustaría que me lo explicaran, a través de un comentario o a través de un post en su blog.

Muchas gracias por anticipado y enhorabuena por su esfuerzo por acercar la política a los ciudadanos a través de este medio.

Un saludo.