sábado, 22 de diciembre de 2007

Isaura Navarro denuncia que los ciudadanos no pueden hacer uso del Hospital Militar Vazquez Bernabeu

La Generalitat sigue sin firmar el acuerdo para utilizar el hospital militar a 8 días de dejarlo Defensa .
El hospital militar de Quart de Poblet dejará de atender a militares el día 1 de enero pero a partir de ese día «nos encontraremos en el limbo porque la Generalitat Valenciana no ha firmado todavía ningún acuerdo con el Estado para el traspaso a la red pública», según denunciaron ayer fuentes de Comisiones Obreras y de Esquerra Unida.
Jessica F. Peña, MislataEn concreto, se dieron cita en Mislata la diputada por Valencia de Izquierda Unida, Isaura Navarro, el concejal de EU, Salvador García, la coordinadora del sector de la Administración del Estado de Comisiones Obreras, María José Marín, y la delegada de la sección sindical de Defensa de CC OO, María José Lerma. Todos ellos coincidieron en el «bloqueo» que está sometiendo la Conselleria de Sanitat al proceso de inclusión del hospital militar a la sanidad valenciana. Navarro recalcó que a pesar de que el Gobierno central envió un borrador al Consell en noviembre «todavía no se ha firmado el convenio porque la Generalitat está bloqueando las negociaciones: nunca quieren llegar a acuerdo alguno con la Administración central». El acuerdo entre ambas instituciones colea desde que el Ministerio de Defensa confirmó el traspaso del hospital Vázquez Bernabeu al sistema público valenciano en septiembre.«Que si dentro de un mes, que si mañana, que si en Nochebuena... el caso es que todavía estamos a la espera de que haya una propuesta y los trabajadores no saben qué va a pasar con ellos a partir del 1 de enero», aclaró la representante de Defensa de Comisiones Obreras. Fue la propia María José Lerma quien señaló que la conselleria «debe dinero al ministerio y a los proveedores del centro hospitalario» a pesar del concierto que hay entre Defensa y Sanitat. De hecho, Lerma manifestó que los presupuestos del año que viene «no incluyen ninguna partida para los gastos a cuenta de la Conselleria de Sanitat, pero tampoco la hay para 2007 ni la hubo para 2006», con lo que la Generalitat debe más 13 millones de euros por los pacientes atendidos en el centro derivados de la sanidad pública valenciana, según añadió la sindicalista. Y mientras «los hospitales valencianos están llenos de camas por los pasillos», concluyó. Pero lo peor «es que nadie ha contado con los sindicatos», aseveró María José Marín, a pesar de que la negociación colectiva es «obligatoria y previa a cualquier acuerdo», añadió Isaura Navarro. No al centro de especialidadesAnte esta incertidumbre, EU se ha puesto en contacto con las agrupaciones de Quart de Poblet, Xirivella y Aldaia para movilizarse «porque no queremos un centro de especialidades sino que las instalaciones se transfieran como hospital, pero a la Generalitat no le interesa», e insistieron en que el Consell «prefiere privatizar servicios como está haciendo con el futuro hospital de Manises».
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3759_12_386022__Comarcas-Generalitat-sigue-firmar-acuerdo-para-utilizar-hospital-militar-dias-dejarlo-Defensa

El regidor d’Esquerra Unida de Mislata, Salvador García de la Mota, ha recordat hui que des de l’any 1999 Esquerra Unida de Mislata ha estat l’organització capdavantera en la defensa del procés de traspàs de l’Hospital Militar Vázquez Bernabeu a la xarxa de la Sanitat Pública Valenciana. Recordà que EUPV presentà llavors la Moció que -amb el vot en contra del PP- aprovà el Ple de la Corporació per a instar el Govern Valencià i al Ministeri de Defensa reclamant que l’Hospital Militar Vázquez Bernabeu esdevingué com a Centre Hospitalari de la Xarxa Pública de la Sanitat Valenciana.

En el 2005, davant de la paralització del procés, EUPV tornà a forçar la Corporació de Mislata perquè es comprometés en el tema, i en aquesta ocasió el Ple per unanimitat aprovà una Moció nostra, esdevinguda Declaració Institucional al respecte.

En la seua intervenció Isaura Navarro, diputada nacional d’IU-ICV, hui ha manifestat en la mateixa línea, que la ciutadania de Mislata, així com la de la comarca de l’Horta té dret a saber arran del futur d’aquest Centre Hospitalari, de la mateixa manera que el personal treballador del mateix, que viu dia rere dia la incertesa a partir de l’un de gener del 2008, quines seran les seues condicions laborals i on quedaran enquadrats i si es firmarà el protocol de cessió a la Sanitat Pública Valenciana.

La diputada de IU-ICV, Isaura Navarro, informà que amb data 3 de juliol del 2007 el Ministeri de Defensa remeté a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana un esborrany de conveni per a la utilització conjunta de l’actual Hospital General Bàsic de Defensa de València, que incorporava una clínica militar; que per a l’estudi del esmentat esborrany calia crear una Comissió d’Estudi entre la Generalitat i Govern de l’Estat. D’aquest esborrany i Comissió no se sap res: tan sol algunes filtracions apunten a un possible acord. Però, com han denunciat els sindicats, sense haver-hi una negociació prèvia amb els afectats i afectades directament i treballadores i treballadors que temen pel seu futur.

Així, Maria José Marín, responsable de la secció de CCOO de l’Administració de l’Estat, compartia el discurs d’Isaura Navarro i es referia a la marginalitat a què han sotmès en aquestes negociacions la representativitat de treballadors/es. Lamentava l’ocultisme tant del govern espanyol, com del govern valencià i reclamava una acció reivindicativa -pública i contundent- conjunta de la societat mislatera i de la resta de pobles i ajuntaments de les poblacions veïnes de la comarca.

Maria José Lerma, delegada de la secció sindical de CCOO de l’Hospital Militar manifestà el seu malestar, per un costat, per la falta d’unitat sindical, no sols pel que fa als drets de treballadors i treballadores, sinó a la finalitat que ha de complir l’Hospital Militar en la xarxa sanitària pública, atés que -per les informacions que ixen en premsa- representants veïnals apunten altres usos diferents dels que en principi es reivindicaven (pel que fa al “Centre/Ambulatori d’Especialitats Mèdiques”...). tot i deixant clar i puntualitzant que tant CCOO com EUPV han mantingut des del principi la mateixa posició sobre el traspàs de l’Hospital a la xarxa sanitària pública valenciana, àdhuc el seu personal, però respectant adés la decisió dels mateixos a quedar-se en Ministeri de Defensa o passar a la xarxa sanitària pública valenciana.

Finalment i davant de la pregunta dels periodistes, pel que fa a quines accions es van a realitzar en cas que el primer de gener no estiga firmat el conveni de traspàs, el regidor d’Esquerra Unida, Salvador García, avançà que en els contactes que hi ha hagut prèviament s’arribe a l’acord de sensibilitzar la societat dels pobles limítrofs, la societat mislatera, les organitzacions sindicals per a confluir en una gran mobilització que palese públicament el seu refús davant de l’abandó d’aquesta instal·lació sanitària, i a la falta d’enteniment que en definitiva repercuteix en una millora de la qualitat de vida de la nostra ciutadania.

No hay comentarios: