domingo, 30 de diciembre de 2007

ISAURA NAVARRO RECLAMA SOLUCIONS DAVANT L’ELEVAT NOMBRE D’INCIDÈNCIES EN LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTS

La diputada ecosocialista denuncia que 2007 ha sigut un dels pitjors anys de la Central de Cofrents amb tres parades no programades i multitud de problemes tècnics

La diputada d’IU-Iniciativa per València Isaura Navarro ha reclamat hui al Govern central solucions efectives davant l’elevat nombre d’incidències tècniques que està patint la Central Nuclear de Cofrents.

La diputada ecosocialista ha recordat que “al llarg del 2007 s’han patit tres parades no programades per diferents errades del sistema i multitud de problemes tècnics, convertit l’any en un dels pitjors de la Central Nuclear. Des del grup parlamentari al Congrés reclamem explicacions al govern i mesures per a augmentar la seguretat de Cofrents i l’únic que hem rebut són respostes contradictòries que ens volen vendre que la Central funciona amb total normalitat quan els fets demostren que no és així”.

Segons la diputada Navarro “tots recordem el greu incident de l’agost quan es va incendiar un transformador, allò va suposar que la Central estiguera parada quasi un mes. Però el Govern ha seguit negant qualsevol problema greu en la Central de Cofrents davant els nostres requeriments”.

Isaura Navarro ha denunciat també que “el passat 20 de desembre hem tornat a assistir a una nova incidència tècnica a Cofrents que obligà a reduir la potència, el que evidencia que la Central no funciona amb normalitat. Unes instal·lacions amb tantes fallides és obvi que no pot ser segura. Des d’IU-Iniciativa portem quatre anys demanant solucions i ens trobem amb l’obscurantisme clàssic que envolta les centrals nuclears. Seguretat i Transparència han de ser les línies mestres de qualsevol gestió referida a una cosa tan sensible com l’energia nuclear i ens topem amb tot el contrari una i altra vegada”.

La diputada Navarro ha recordat també que “el grup parlamentari IU-Iniciativa va presentar al Congrés una proposició per a endurir la Llei de Seguretat Nuclear que al final el PSOE i el PP es van encarregar de no portar endavant en els termes que nosaltres reivindicaven, continuant amb la política d’opacitat que caracteritza la qüestió nuclear a l’estat espanyol”.

No hay comentarios: