miércoles, 16 de enero de 2008

Isaura Navarro demana el tancament de Cofrents i de la resta de centrals nuclears abans de 2020


La diputada valenciana d’IU-Iniciativa al Congrés, Isaura Navarro, ha reclamat avui un pla de tancament de la central nuclear de Cofrents (València) després de “l’enèsim incident en les instal·lacions que van obligar a fer una parada d’emergència el passat diumenge al observar una fuita d’aigua”. Al mateix temps, Navarro ha anunciat la inclusió en el programa electoral del comicis el 9-M d’una llei per donar suport a les energies renovables, l’estalvi i la eficiència energètica.

Navarro ha assegurat que aquesta serà una de les propostes que s’inclouran al programa electoral de la federació d’Izquierda Unida en l’apartat dedicat al desenvolupament sostenible, l’ecologia i les energies netes i renovables. La formació d’esquerres pretén que el Govern central “elabore un pla de tancament de les centrals nuclears abans de l’any 2020 i la progressiva substitució d’esta energia per font d’abastiment renovables com l’eòlica o la solar”, segons ha explicat la diputada de IU-Iniciativa. En el mateix bloc també s’inclourà l’aposta per la inclusió d’una fiscalitat ecològica real i una llei de mobilitat que aposte pel sistema ferroviari tradicional per a potenciar el servei de rodalies i de trens de proximitat.

PERILLOSITAT REAL

Respecte a la situació de “perillositat real” de l’única central valenciana, la diputada ecosocialista ha recordat que “en 2007 es patiren tres parades no programades per diferents errades del sistema i multitud de problemes tècnics, convertit l’any en un dels pitjors de la central nuclear en els seus 23 anys de funcionament”.

“Des del grup parlamentari d’IU al Congrés hem reclamat constantment explicacions al Govern i mesures per a augmentar la seguretat de Cofrents i l’únic que hem rebut són respostes contradictòries que ens volen vendre que la Central funciona amb total normalitat quan els fets demostren que no és així”, ha explicat.

Segons Isaura Navarro, “tots recordem el greu incident del passar més d’agost quan es va incendiar un transformador, allò va suposar que la central nuclear estiguera parada quasi un mes. Però el Govern central ha seguit negant qualsevol problema greu en la central de Cofrents davant els nostres requeriments”.

No hay comentarios: