jueves, 17 de enero de 2008

Navarro reclama mesures contra la "inseguretat" a la presó de Picassent i critica la "deixadesa" d'Institucions Penitenciàries


La diputada valenciana d’IU-Iniciativa al Congrés, Isaura Navarro, mantindrà el pròxim dimecres 23 una reunió de treball amb funcionaris del centre penitenciari de Picassent (València) per a “conéixer la situació d’inseguretat i deixadesa que afecta a la principal presó valenciana”.

Navarro ha denunciat que “fruit d’esta situació de caos organitzatiu es va produir ahir l’enèsim episodi de violència contra els treballadors de la presó amb l’agressió d’un intern que s’havia fabricat un punxó”. Tres funcionaris de presons i un intern van resultar lesionats, ha explicat.

Navarro ha reclamat a la directora general d’Institucions Penitenciàries, Mercedes Gallizo, que “adopte sense més dilació les mesures per incrementar la seguretat i iniciar una reestructuració del treball en els mòduls més conflictius per a evitar que es repetisquen fets d’extrema violència i gravetat com els viscut els darrer mesos”. Al mateix temps, la diputada d’IU-Iniciativa ha lamentat que l’agressió d’ahir a un funcionari ve a sumar-se al motí que van protagonitzar quatre interns el passat 27 de novembre en retindre durant dotze hores a tres funcionaris de la presó.

Isaura Navarro ha demanat al Govern central que “incremente els recursos econòmics, materials i humans per a frenar esta situació d’extrema inseguretat a l’interior de la presó de Picassent” i ha denunciat “la deixadesa i la desorganització” de la direcció general d’Institucions Penitenciàries “a l’hora de posar en marxa nous mecanismes de protecció de reclusos i treballadors del centre”.

La diputada ecosocialista, que va formar part de les comissions de Justícia i Interior del Congrés dels Diputats durant esta legislatura, té previst visitar la setmana que ve el centre penitenciari per a entrevistar-se amb la direcció de la presó i amb els membres del comité d’empresa per a conéixer les necessitats de mitjans humans i materials, plasmar-les al programa electoral i traslladar-les al Parlament mitjançant iniciatives durant la pròxima legislatura.

No hay comentarios: