viernes, 18 de enero de 2008

Isaura Navarro guanya les primàries d'Esquerra Unida amb el 90,85% del vots

La diputada valenciana d’IU-Iniciativa al Congrés, Isaura Navarro, ha agraït avui “el suport abrumador” dels militants d’Esquerra Unida (EU) a la seua candidatura després de guanyar les eleccions primàries amb el suport del 90,85% dels vots emesos. Navarro ha destacat que “la veu de la militància de base d’EU ha parlat alt i clar a través de les primàries, un procés plural i garantista avalat davant notari” i ha remarcat que el resultat “és tot un èxit, que ens marca el camí de futur per a treballar en positiu i des del consens per articular una candidatura valencianista, ecologista i d’esquerres”. “Ara cal respectar la veu de la militància d’EU ha parlat alt i clar en un vot secret i lliure i ha deixat rotundament clara la seua preferència pel projecte polític encapçalat per Isaura Navarro, Ismael Vicedo i Anna Claramonte”, ha dit Navarro.

La candidatura d’Isaura Navarro ha sumat 705 sufragis dels 1.165 vots emesos, mentre que la candidatura d’Antonio Montalbán només ha rebut 62 vots favorables. Les candidatures d’Ismael Vicedo i Anna Claramonte, per les demarcacions de Alacant i Castelló, respectivament, també han rebut el suport majoritari dels militants amb el 91,49% i els 87,85% dels vots emesos per la militància. En xifres, Ismael Vicedo ha rebut 258 vots front als 19 sufragis de la candidatura de Miguel Ángel Pavón, mentre que Anna Claramonte ha rebut 94 vots front als 11 de la candidatura de Concha Amorós. El Consejo Político Federal d’IU aprovarà el pròxim diumenge 20 les candidatures definitives al Congrés dels Diputats.

CANDIDATURES

La direcció federal d’IU va convocar eleccions primàries per a triar els caps de llista a les eleccions generals del 9-M després de presentar-se dos candidatures per encapçalar les llistes d’EU al Congrés per València, Castelló i Alacant. A les candidatures d’Antonio Montalbán, Concha Amorós i Miguel Ángel Pavón, que foren aprovades en l’Assemblea d’EU el passat 17 de novembre amb l’exclusió de més de 1.000 militants, es confrontaven les candidatures de l’actual diputada d’IU-Iniciativa durant esta legislatura, Isaura Navarro, Anna Claramonte, de Projecte Obert, i Ismael Vicedo, d’Iniciativa del Poble Valencià.

1 comentario:

Manu Mazón dijo...

Enhorabuena por tu victoria!

Lástima que las primarias no tengan carácter vinculante y que en el CPF se vayan a aprobar las elegidas estatutaria y democráticamente en la Asamblea de EUPV.

Espero que tengas mucha suerte en esta nueva etapa de alianzas de la izquierda plural y transformadora que se sintetiza en el pacto con el BLOC, referente de CiU en el PV.

Salud

Manuel Enrique Mazón Menargues
Militante de IU y PCE