domingo, 20 de enero de 2008

Isaura Navarro encapçalarà la candidatura del Bloc-Iniciativa-Els Verds al Congrés dels Diputats


La diputada valenciana d’Izquierda Unida-Iniciativa al Congrés, Isaura Navarro, ha rebutjat avui la “imposició sectària i excloent del Partido Comunista de España (PCE)” en l’aprovació “sense cap possibilitat de debat” de les candidatures d’Esquerra Unida del País Valencià (EU) que s’ha produit avui al Consejo Político Federal d’IU i ha denunciat que les llistes d’EU “naixen totalment deslegitimades després d’aprobar-se d’esquenes a gran part de la militància d’EU que havia participat en les primàries i ha vist com la seua voluntat i la seua veu s’ha silenciat i no s’ha tingut el compte”.



“L’actual direcció d’EU ha privat a més de 1.000 militants de la possibilitat de participar de forma plural en l’elaboració de les candidatures i això serà impossible d’explicar a l’electorat”, ha advertit Navarro, que encapçalarà la candidatura del Bloc-Iniciativa del Poble Valencià-Els Verds/Esquerra Ecologista al Congrés per València per a "recollir eixe sentiment de canvi manifestat pels militants amb la seua participació en el procés de primàries".


Navarro ha recordat que “eixe important sentiment de canvi en positiu expressat de marena transparent a través de les primàries també s’expressarà unànimement a les urnes el pròxim 9-M per a donar la victòria a les candidatures de la coalició electoral d’Iniciativa del Poble Valencià (IPV) amb el Bloc i Els Verds-Esquerra Ecologista”.


Per aquesta raó, Isaura Navarro ha garantit a tota la militància que li van donar suport en les primàries d’EU que “treballarà sense descans i amb plena força i convicció per a representar al Congrés dels Diputats el projecte valencianista, ecologista i d’esquerres que representa l’esquerra útil, moderna i progressista front a projectes del passat”.


Al mateix temps, Isaura Navarro ha denunciat que el PCE “haja aconseguit laminar sense posssibilitat de debat el projecte de Gaspar Llamazares per a treballar per atraure cap a IU coalicions plurals i àmplies arreu de l’Estat espanyol” i que, segons ha recordat, “està diametralment oposat al que defensa la direcció d’EU al País Valencià i, en canvi, està plenament en consonància amb el que defensem IPV, Obert, el Bloc i Els Verds-EE”.


Per la seua banda, el portaveu d’IPV, Francesc Garcia, ha denunciat que “el PCE ha treballat des del principi del procés de conformació de les candidatures per a segregar i dividir a la militància d’EU amb la imposició d’unes llistes electorals excloents i finalment ha aconseguit el seu objectiu” i ha advertit que “els votants d’EU faran que ho pague a les urnes el pròxim 9-M donant l’esquena a un projecte polític construit des de l’exclusió i el sectarisme”.


Al mateix temps, Garcia ha mostrat el “ple suport” a la candidatura d’Isaura Navarro al Congrés dels Diputats per a encapçalar “eixe projecte polític de convergència del valencianisme de progrés, l’esquerra plural i l’ecologisme de futur que representa la coalició electoral amb el Bloc i Els Verds”.

14 comentarios:

Anónimo dijo...

És l'opció més encertada per l'esquerra al País Valencià, donada la "traició" d'EUPV (PCPV), na Glòria Marcos i la resta de la seua colla d'arribistes que han aconseguit desfer EUPV-IU i condemnar-la a l'ostracisme. Marcos i el PCPV han fet i desfet allò que han volgut i ara trobarán la resposta de la gent, a vore què farà Llamazares quan veja que perd l'ùnic escó que tenia IU per València.

Àlvar Cuevas dijo...

A vore si m'entenc, si EU es presenta amb IR a les eleccions, amb Montalbán de primer per València, i tu dius que et presentes també per València amb Bloc-Verds... Això vol dir que Iniciativa abandona definitivament EU?. Eres tu a soles qui abandona EU?. En queda trellat per ací?

Per a quan una nota indicant això, o si no el contrari (que vos quedeu a EU, però demanareu el vot a altra candidatura).

Jo és que això no ho acabe de comprendre, i supose que la resta d'electors tampoc.

Salut!.

rafa hortaleza dijo...

Isaura, espero que por coherencia abandones Izquierda Unida al presentarte por otra organización. Hasta nunca.

La Veu dijo...

Endavant Isaura. Molta força des de Xàtiva!!

les hores i els dies dijo...

Felicitats. Anims i a treballar per rebalidar l`escó i deixar sense representació al PCE a València, la cosa més conservadora, antiga i reaccionària que he hem vist per ací en molt de temps.

Eco Taronja dijo...

Bé, Isaura, per fi sembla que es va clarificant l'horitzó cap al que anem plegats Bloc IPV i verds. Una pena que 'shaja hagut d'escenificar amb tot este guirigall. Ara toca treballar de valent, que faena tenim. Per cert Casanova, crec que no heu de pensar en allò que farà Llamazares, sinó en el que podrà fer Bloc-IPV-Verds pels valencians i valencianes.

sabador dijo...

Gaspar y Rubén te han vendido ¿qué esperabas de ellos? Tu puedes representar la izquierda moderna y del futuro pero alejandote de ellos (que te volverán a llamar cuando les convenga). La defunción de IU es inminente, no te quedes esperando el funeral.

Jose dijo...

Isaura,

Mira, sigue para adelante y olvida a los sectarios. Te lo digo desde Sevilla, donde está pasando algo parecido. Aquí tenemos a la CUT de Sánchez Gordillo que va en cabeza por la provincia a la candidatura de la Junta y a Sebastián Martín Recio al Congreso. En fin, más de lo mismo por cuatro años. ¿Para cuando la renovación de las personas y las ideas? Este año que no cuenten con mi voto. Ya está bien!! Venga, un abrazo

desahogandome dijo...

Estas cosas tiene dedicarse a la política profesional.

Sigue fiel a tus princpios. Es la única fidelidad que puede durar toda la vida.

Salud!

Ivan dijo...

Por coherencia espero que tu y todos los de IPV y Projecte Obert (valga la redundancia) formalicéis la baja de IU-EUPV inmediatamente.

Que paz tengas como descanso dejas a IU-EUPV.

Unknown dijo...

Ni soy valenciano ni militante de IU, aunque sí una persona de izquierdas que ha seguido con interés e ilusión el trabajo sincero y eficaz que se ha desarrollado en el grupo parlamentario de IU la pasada legislatura, algo a lo que sin duda, has contribuido desde tu escaño.
Por eso quiero mostrarte mi lejano apoyo (desde Valladolid) por la decisión tomada ante la incomprensible actuación de los doctrinarios de siempre y desearte la mejor de las suertes al frente del Bloc....

Esther dijo...

Reitero lo dicho por Iván. Tú y el resto debeis de formalizar la baja de EUPV y será mejor para todo el mundo, nos dejais trabajar en paz y cada cual con su campaña.

Por la verdadera y única izquierda posible.

Esther.

Sergi Campillo dijo...

Endavant, Isaura! Tu pots treure el diputat amb una bona campanya. Representes el futur, mentre que altres el passat.

Unknown dijo...

Un momento ¿todos los que apoyan aqui a Isaura saben que se saltó los estatutos?, que por si no lo saben es la legalidad hecha entre todos los militantes de EUPV, ¿eso da igual? entonces es complicado que sean de izquierdas y estén por saltarse una decisión democrática, como por cierto fueron la asamblea de EUPV y el referendum. ¿Hace falta que os explique porque las primarias no fueron democráticas?