lunes, 25 de febrero de 2008

Isaura Navarro defensa la cobertura del 100% de les prestacions públiques a càrrec de l'administració pública

El Bloc-Iniciativa-Verds reclamarà al Govern central que “frene la política privatizadora del PP en la construcció d’hospitals a Dénia, Torrevella i Manises”

La diputada i cap de llista de Bloc-Iniciativa-Verds al Congrés per València, Isaura Navarro, s’ha compromés avui a “defensar la cobertura del 100% de les prestacions sanitàries a càrrec de l’administració pública i el manteniment del sistema públic d’assistència sanitària universal i gratuïta per damunt dels experiments privatitzadors del PP valencià”.

Segons ha explicat Isaura Navarro, “aquesta és la única forma de garantir una sanitat universal pública, eficaç i preventiva” i, per aconseguir eixe objectiu, ha considerat “imprescindible la defensa de la construcció d'hospitals públics i el sistema sanitari públic gestionat directament per l’administració front als models privatitzadors del PP en València o la Comunitat de Madrid que ja han fracassat a païssos europeus com el Regne Unit”.

Isaura Navarro ha criticat “la política del PP de desmantellament dels hospital públics i de centres hospitalaris assistencials com el de Dénia per afavorir la construcció de centres privats en el seu entorn” i ha denunciat que “el mateix model privatitzador assajat a La Ribera es posarà en marxa amb l’obertura de centres hospitalaris d’asseguradores privades a Dénia, Manises i Torrevella mentre empitjora constantment la situació dels centres públics i els pacients pateixen el dèficit assistencial i augmenten les llistes d’espera”.

A més, la candidata del Bloc-Iniciativa-Verds ha apostat per “garantir la cobertura del 100 per cent de les prestacions sanitàries, inclosos el dentista, el logopeda, el fisioterapeuta, l’assistència mental, que passa per integrar definitivament la salut mental i el tractament de les addiccions en el sistema sanitari”. A més, ha demanat “la potenciació de la sanitat pública d'atenció primària i d'especialitats desenrotllant accions de promoció de la salut, prevenció i educació sanitària, salut escolar, epidemiologia, amb la incorporació de professionals sanitaris suficients”.

PLA CONTRA LES LLISTES D’ESPERA

El programa electoral del Bloc-Iniciativa-Verds també inclou “l’elaboració d’un pla de xoc contra les llistes d'espera, a partir d'un pacte financer entre l'administració central i les comunitats autònomes on es contemple l’ampliació de les prestacions comunes com a salut bucodental i programes específics per a atendre els nous reptes sanitaris”.

La coalició també proposa la regulació de l’eutanasia amb el compromís d’elaborar “una llei de la disponibilitat de la pròpia vida que faça possible el dret a una mort digna i sense dol perquè la vida és un dret, no un deure”. A més, aposta per la despenalització de les persones que mitjançant actes necessaris o de cooperació activa permeta, propicie o facilite la mort digna i sense dolor d'una altra persona a petició expressa i lliure.

Isaura Navarro també ha explicat que el Bloc-Iniciativa-Verds aposta per “desenvolupar la llei de cohesió i d'igualtat del sistema sanitari, que contemple l’elaboració d’un pla de lluita contra les desigualtats en salut, en el marc dels compromisos europeus de la salut en totes les polítiques. Finalment, la coalició també reclama “la creació d’hospitals públics per a malalts crònics en totes les àrees sanitàries, amb mitjans sociosanitaris i hotelers suficients amb estructures de rehabilitació suficients i rebutja frontalment la política de concertació amb clíniques i residències privades sense garantia de qualitat sociosanitària suficient”.

No hay comentarios: