miércoles, 27 de febrero de 2008

Isaura Navarro: "Nosaltres som l'esquerra del segle XXI"


Entrevista a Isaura Navarro a la secció 'On the record' del diari ADN.

De diputada per Esquerra Unida-Izquierda Unida i aliada de Gaspar Llamazares, a rival i competidora pels 75.000 vots que es necessiten per a traure un diputat per València. Després de la seua ruptura amb la coalició que la va dur al Congrés, Isaura Navarro vol tornar liderant Iniciativa pel País Valencià, que s'ha unit amb el Bloc i Els Verds.

El seu projecte en una frase...

La suma del valencianisme progressista, l'esquerra i l'ecologisme polític.

Es diferencia del d'EU en...

Som l'esquerra del segle XXI, que té respostes a les preguntes que es planteja el ciutadà, no una esquerra anclada en dogmes del passat.

Traumàtica la seua ruptura amb EU i Llamazares?

El meu projecte és el que he representat fins ara, que és la suma i la unió, el diàleg i la negociació en pro dels interessos valencians. Llamazares tenia la mateixa aposta, però no ha pogut continuar. Tinc tot el suport de tres partits que reconeixen la tasca que he desenvolupat estos quatre anys en el Congrés. Així que res de traumàtic. La meua sensació es tota la contrària, d'il·lusió i molta responsabilitat.

I quina ha sigut la seua tasca en el Congrés?

Per exemple, el reconeixement de la Copa de la República del Levante; aconseguir inversions per a la recuperació de l'Albufera, per a recuperar el riu Xúquer,o millorar els trens de rodalies, com el de Xàtiva a Alcoi... He participat en més de 50 lleis en les quals he pogut introduir moltes millores quehui disfruta la gent.

La seua impressió del Congrés dels Diputats...

Em van sorprende els aprietabotones, diputats que només van a prémer el botó. Hi ha una persona encarregada en cada partit de fer un senyal del que s'ha de votar. La majoria dels diputats del PP i PSOE són aprietabotones. És la única cosa que fan, mentre tu vas corrent d'ací cap allà, fent reunions...

Quin percentatge de militants d'EU votarà Bloc-Iniciativa-Els Verds?

Hi ha un trasvassament d'afiliats molt important que s'han sumat a Iniciativa, col·lectius sencers: Llíria, Picanya, Xàtiva, la Ribera, Ciutat Vella de València... Perquè hi ha molta gent que estava farta de la imposició d'un partit dins la coalició. Esquerra Unida és ara la marca electoral del Partit Comunista. Jo em vaig afiliar a un projecte d'esquerra oberta, plural i diversa, i ara mateix EU no és això.

Si ix diputada...

Farem el que més interesse als valencians. Si interessa el grup mixt, hi anirem, si interessa formar part d'un grup on Iniciativa estiga en majoria i Esquerra Unida en minoria, estarem. Però sense cap submisió als partits estatals.

I si no?

Tenim diputats a les Corts i regidors a molts ajuntaments. El nostre objectiu són les eleccions del 2011. No volem cometre elmateix error que fins ara, anar separats, dividir els vots, quan, en realitat, si rasques una miqueta el plantejament polític és el mateix.

Esperança Costa

No hay comentarios: