lunes, 3 de diciembre de 2007

IU-INICIATIVA I COMPROMÍS INSTEN AL GOVERN CENTRAL I A LA GENERALITAT A QUÈ FINALITZEN LES OBRES DEL MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA

La diputada Isaura Navarro denuncia que l'enfronatament entre el Ministeri de Cultura i el Consell bloqueja la rehabilitació del Museu
El grup parlamentari al Congrés IU-Iniciativa i a les Corts Valencianes Compromís han denunciat hui en una iniciativa conjunta la nefasta situació en què es troba el Museu de Belles Arts Sant Píus V. Per a la diputada Isaura Navarro "no es pot consentir que el procés de rehabilitació i ampliació d'un Museu tan important, que es va iniciar ja fa més d'una dècada, estiga paralitzat i el que és més greu sense expectatives de què es finalitze en un curt termini".
Segons Navarro "hi ha un conveni firmat entre el Ministeri i la Conselleria de Cultura per a dur a terme les obres, que es troben paralitzades per l'enfrontament i la culpabilització mútua entre les dos administracions. Són les obres que finalitzarien la rehabilitació i l'ampliació del Museu i que pel desencontre no avancen, deixant durant este temps una part del centre en un estat lamentable. S'han d'acabar ja les polèmiques estèrils i començar a treballar".
Des de Compromís, la diputada Mireia Mollà ha instat al Consell a què prenga la iniciativa per a desbloquejar esta situació, "en el pressupost de la Generalitat per al 2008 no hi ha cap partida destinada a les obres del Museu, el Govern del PP es dedica a criticar el Ministeri i llavar-se les mans".
Compromís també ha instat al Consell a què complisca la llei i reunisca el Ple del Patronat del Museu que no es convoca en la periodicitat necessària i que ajudaria a desbloquejar la problemàtica de la finalització de les obres.
Així mateix Compromís ha demanat que el Govern valencià aclarisca diverses qüestions sobre la contractació de personal del Museu així com l'us dels fons destinats al Museu per part de les Corts.

No hay comentarios: